Orientering fra repræsentantskabet

Pasning af hjemsendte børn

Retningslinjer om krænkende handlinger

Afregning af seniorbonus med lønnen for december

Sekretariatet holder lukket mellem jul og nytår - telefonvagt

 

 

Orientering fra repræsentantskabet
PLA afholdt repræsentantskabsmøde den 27. november 2021. Du kan læse mere om repræsentantskabsmødet og finde formandens beretning her

 

Pasning af hjemsendte børn
Med den generelle hjemsendelse af folkeskoleelever fra 15. december 2021 til 4. januar 2022 kan mange medarbejdere stå med udfordringer i forhold til pasning af deres børn.

Udgangspunktet er, at en medarbejder er forpligtet til at møde på arbejde, selv om medarbejderen mangler pasning til sit barn. Det er derfor som udgangspunkt op til medarbejderen at finde alternative pasningsmuligheder, så medarbejderen kan møde på arbejde i den aftalte arbejdstid.

Hvis det er muligt, kan I lave aftaler om hjemmearbejde. Kan dette ikke lade sig gøre, må medarbejderen bruge omsorgsdage, ferie, feriefridage eller afspadsering. Ferie kan dog alene afholdes i hele dage. 

Hvis barnet konkret er smittet med covid- 19 eller konkret er hjemsendt fra daginstitution, skole eller lign. pga. flere smittetilfælde af covid- 19, kan der aftales orlov uden løn. Forældrene kan få barselsdagpenge i optil 10 dage pr. barn. Det er dog en forudsætning for ordningen, at forældrene har brugt barn syg og afspadsering, og ikke har mulighed for hjemmearbejde.

Du skal anmelde fraværet til Nemrefusion. Barselsdagepengene udbetales direkte til forældrene. Læs mere om ordningen her

 

Retningslinjer om krænkende handlinger
Det er vigtigt for PLA at arbejde for at sikre rammerne for et godt arbejdsmiljø i lægepraksis. På baggrund af en lovændring i 2019 og en på den baggrund opdateret vejledning fra Arbejdstilsynet om krænkende handlinger, hvor virksomhederne anbefales at lave retningslinjer om mobning og krænkende handlinger, har PLA udarbejdet et udkast til retningslinjer på området. PLA anbefaler, at man udarbejder retningslinjer – eventuelt som en del af sin personalepolitik – da man står bedre i forhold til håndtering af krænkende handlinger, hvis det skulle forekomme.

Find PLA’s udkast her

 

Afregning af seniorbonus med lønnen for december

For medarbejdere der fyldte 60 år eller derover i 2020 og som er omfattet af overenskomsten med HK eller overenskomsten med DSR/dbio, skal der udbetales seniorbonus med lønnen for december 2021, medmindre medarbejderen i stedet har afholdt seniordage.

Vejledning om beregning af seniorbonus for medarbejdere omfattet af DSR/dbio overenskomsten

Vejledning om beregning af seniorbonus for medarbejdere omfattet af HK overenskomsten 

 

Sekretariatet holder lukket mellem jul og nytår - telefonvagt

Hele Lægeforeningen holder lukket fra og med den 24. december 2021 til og med 2. januar 2022. PLO og PLA’s sekretariater er således også lukkede. 

Hvis der den 27.-30. december 2021 opstår spørgsmål, der ikke kan vente til den 3. januar 2022, er der etableret en vagtordning. Du kan de nævnte dage ringe mellem kl. 10.00-12.00 til Lægeforeningen på: 3544-8500. Her vil du blive oplyst nærmere om, hvem du kan kontakte.

 

PLA’s sekretariat ønsker alle medlemmer en glædelig jul og et godt nytår!

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign