Med persondataforordningen bliver reglerne skærpet i forhold til, hvordan du som arbejdsgiver skal håndtere, opbevare og behandle oplysninger om dine ansatte, og bødeniveauet er derfor ekstremt højt.

Som arbejdsgiver bliver du dataansvarlig. Det betyder, at det er dit ansvar, at dine medarbejderes oplysninger bliver opbevaret sikkert, og at du informerer dine ansatte om, hvad du bruger informationerne til.

Med persondataforordningen skal du generelt sikre følgende:

  • At give dine medarbejder oplysninger om, hvilke data du ligger inde med, hvad de anvendes til og hvem de deles med. Dette kan gøres på forskellige måder. PLA anbefaler, at du udleverer en oplysningstekst til dine  medarbejdere om, hvordan du bruger deres oplysninger.

  • At der er foretaget tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af medarbejderoplysninger i din klinik fx relevante firewall, aflåste skabe til personalemapper, hyppige skift af adgangskoder og back-up.

  • At give Datatilsynet dokumentation, hvis de kommer på tilsyn.

  • At der foreligger en databehandleraftale, hvis andre behandler persondata på vegne af dig fx en lønadministrator.

  • At underrette Datatilsynet inden 72 timer ved sikkerhedsbrud. 

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til PLA med spørgsmål.


Kontakt PLA på enten mail PLA@dadl.dk eller på telefon 35448400

PLA har indgået et samarbejde med Kromann Reumert om udarbejdelse af vejledninger, tjekliste til databehandleraftaler, samtykkeerklæring, oplysningstekst til dine medarbejdere mv., som du kan hente her på hjemmesiden.

 

Disclaimer

Kromann Reumert og PLA påtager sig intet ansvar for medlemmernes anvendelse af dette materiale og kan ikke gøres ansvarlige for senere regelændringer, der måtte få betydning for indholdet og behov for opdatering deraf. Medlemmernes tilegnelse og anvendelse af materialet sker på medlemmernes eget ansvar og Kromann Reumert og PLA kan således ikke gøres ansvarlig for fejl og mangler i indholdet, der måtte opstå som følge af medlemmernes anvendelse af materialet. Kromann Reumert rådgiver ikke om IT eller sikkerhed og medlemmerne opfordres derfor til at søge særskilt rådgivning herom.

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign