Som dataansvarlig har du ansvaret for de informationer, som har på dine medarbejdere. Lader du andre behandle oplysningerne på vegne af dig, skal du lave en databehandleraftale.

En databehandleraftale er påkrævet, hvis fx du har et eksternt lønbureau til at lave og anvise løn til dine medarbejdere eller hvis du anvender online hosting- systemer til personaleadministration fx. Dropbox. De store firmaer som fx Visma DataLøn, Multidata mv. har lavet egne aftaler, som lever op til forordningens krav.

Anvender du derimod mindre firmaer, som ikke har standardaftaler, skal du sikre dig, at der foreligger en aftale. PLA har lavet en tjekliste,  hvor du kan se, om din databehandleraftale opfylder forordningens krav.

PLA har indgået et samarbejde med Kromann Reumert om databehandleraftaler. Et gennemsyn af en databehandleraftale koster 5.000 kr. ex moms. Dette indbefatter ikke kommerciel rådgivning.

Der er også mulighed for selv at lave en aftale med bistand fra Kromann Reumert. Dette vil også være uden at få kommerciel rådgivning, og prisen ligger mellem 25.000-30.000 kr. ex moms.

Henvisning til Kromann Reumert skal ske gennem PLA.

Kontakt PLA, hvis du har spørgsmål om, hvorvidt du har brug for en databehandleraftale.

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign