Ferie og sygdom

Rejserestriktioner som følge af COVID-19

Håndtering af forhøjet ferietillæg i indefrysningsperioden

Udbetaling af ferietillæg i august

PLA i sommerferien

  

Ferie og sygdom
Sommerferien står for døren, men hvordan er det nu reglerne er, hvis en medarbejder bliver syg i forbindelse med sin planlagte ferie?

Der sondres mellem om medarbejderen bliver syg før ferien påbegyndes eller først efter ferien er påbegyndt.

Skulle du have en medarbejder, der bliver syg i forbindelse med sin ferie, kan du læse mere om emnet her:

Rejserestriktioner som følge af COVID-19
Rejserestriktionerne er i den seneste tid blevet lempet af flere omgange. Hvis du har brug for at vide med om rejserestriktionerne i forbindelse med dine medarbejderes ferieafvikling, kan du finde flere oplysninger her:

Håndtering af forhøjet ferietillæg i indefrysningsperioden
Der er faldet en vigtig afgørelse om håndtering af det forhøjede ferietillæg i indefrysningsperioden. Hvis du ikke allerede har læst PLA’s nyhed af 21. juni 2021, kan du finde den her.

Udbetaling af ferietillæg i august
Med den nye ferielov skal der udbetales ferietillæg med lønnen for maj og august, medmindre man udbetaler ferietillæg efterhånden som ferien afholdes.

Husk derfor at udbetale ferietillægget med lønnen i august. Der skal udbetales ferietillæg for perioden 1. juni 2021 – 31. august 2021.

Ansatte efter overenskomsterne med DSR/dbio og HK har et ferietillæg på 1,95 %. Det samme gælder for ansatte læger (ikke lægevikarer), som er tiltrådt efter 1. januar 2021 og dermed omfattet af overenskomsten mellem PLA og YL.

PLA i sommerferien
PLA kan i hele sommerperioden træffes på normal vis mandag til torsdag mellem 9.00 – 16.00 og fredag mellem 9.00 – 15.00.

Fra den 12. juli – 8. august (uge 28-31) vil PLA være bemandet med færre medarbejdere. Hvis du ønsker at kontakte os telefonisk, skal du derfor ringe til vores PLA-telefon på 3544 8400, hvor det vil være skiftende medarbejdere der vil besvare din henvendelse.

Du kan også sende en mail til pla@dadl.dk

 

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign