Rejser / Udlandsrejser

4 faser i genåbning af rejseaktiviter 

Den 26. juni 2021 er rejserestriktionerne blev lempet yderligere. Verdens lande og regioner klassificeres efter de danske rejserestriktioner i fire kategorier som henholdsvis grøn, gul, orange og rød. Farvekategorierne har betydning for, hvilke regler der gælder i forbindelse med din indrejse i Danmark. Herudover er det afgørende, om medarbejderen rejser på en negativ test, er vaccineret eller tidligere smittet med COVID-19. Hvilken farve et land eller region får, afhænger af den sundhedsmæssige situation. Opdateringen sker hver uge. 

Du finder listen over lande og regioner her 

Er dine medarbejdere færdigvaccineret, gælder kravet om isolation på 10 dage og test ikke ved indrejse fra grønne, gule og orange lande. Krav om isolation på 10 dage og test opretholdes ved indrejse fra røde lande. 

Er dine medarbejdere ikke færdigvacineret, er der ikke krav om isolation fra grønne og gule lande. Der skal  fortsat foretages en test senest 24 timer efter indrejse fra gule, organe og røde lande. Rejser medarbejderen fra orange og røde lande, er de som udgangspunkt omfattet af et krav om at gå i isolation i 10 dage uden ugrundet ophold efter indrejsen til Danmark. Isolationskravet gælder, selvom en  test taget efter indrejse er negativ.

Påtænker dine medarbejdere derfor  at holde ferie i udlandet, skal de gøre sig bekendt med Udenrigsministeriets rejsevejledninger samt myndighedernes anbefalinger. Disse kan ændre sig, og derfor skal medarbejderne løbende holde sig opdateret om, hvad der gælder på tidspunktet for afrejsen. 

Du finder information om restriktioner her  

Skifter et land eller en zone farve til rød under en ferie, gælder kravet om isolation og test. 

 Ansættelsesretlige konsekvenser ved udrejse 

Hvis medarbejderen bliver smittet og syg med Coronavirus under en ferierejse vil der som udgangspunkt være tale om selvforskyldt sygdom, hvorfor medarbejderen ikke har krav på sygeløn under sygefraværet.

Efter en konkret vurdering af omstændighederne vil medarbejderens fravær eventuelt også kunne sanktioneres ansættelsesretligt i form af opsigelse eller bortvisning. Kontakt PLA, hvis en sådan situation opstår.

PLA anbefaler, at klinikken skriftligt meddeler sine medarbejdere, hvilke retningslinjer der gælder for ferierejser. Dette bør ske før medarbejderen påbegynder en ferie i udlandet. 

 

Sidst opdateret: 28. juni 2021 

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign