Rejser / Udlandsrejser

Fra 15. oktober 2021 forenkles rejsevejledningerne, og coronasituationen i udlandet vil som udgangspunkt ikke længere afspejles i rejserestriktionerne.

Fremover vil indrejseregler være fokuseret på rejsende, der hverken er vaccineret eller tidligere smittet.

Fra den 15. oktober 2021 gælder følgende ved udrejse fra Danmark:

 • Udenrigsministeriet rejsevejledninger normaliseres, så de ikke længere farves efter COVID-19 smitte i et land, men efter sikkerhedsfaktorer for den rejsende som terror, krig, uro mv.
 • Mange lande har fortsat COVID-19 restriktioner. Derfor skal din medarbejder stadig forholde sig til sikkerhedsniveauet på rejsemålet og rejsemålets indrejserestriktioner på ambassadernes COVID-19 hjemmesider.
 • Ikke-vaccinerede rejsende vil på coronasmitte.dk kunne læse om de restriktioner, der gælder efter hjemkomst til Danmark ift. test-og isolationskrav. Ikke-vaccinerede skal derudover være særligt opmærksomme på, at flere lande fortsat ikke tillader indrejse, medmindre man er vaccineret. https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark

Fra den 25. oktober 2021 gælder følgende ved indrejse til Danmark:

 • I EU- og Schengenområdet vil personer, der er færdigvaccinerede, tidligere smittede og personer, som har en negativ test, fremover kunne rejse ind i Danmark uden restriktioner. For øvrige vil der gælde et krav om, at de skal testes senest 24 timer efter indrejse til Danmark. Kravet vil også gælde personer med dansk statsborgerskab eller med fast bopæl i Danmark, når de indrejser i Danmark.
   
 • For hele verden fjernes kravet om anerkendelsesværdigt formål og kravet om test forud for indrejse.
 • Færdigvaccinerede fra OECD-lande, lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, og lande, der løbende tilknyttes EU's coronapasordning, kan indrejse i Danmark uden krav om test og isolation. 
 • For ikke-vaccinerede, der indrejser fra lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, kræves der test efter indrejse. 
  Indrejsende fra øvrige lande vil skulle testes og gå i isolation efter indrejse. 
 •  For krydstogtturisme vil der gælde krav om coronapas før ombordstigning samt krav om test før landgang i Danmark, såfremt der udbryder smitte på skibet. 

 

 Ansættelsesretlige konsekvenser ved udrejse 

Hvis medarbejderen bliver smittet og syg med Coronavirus under en ferierejse vil der som udgangspunkt være tale om selvforskyldt sygdom, hvorfor medarbejderen ikke har krav på sygeløn under sygefraværet.

Efter en konkret vurdering af omstændighederne vil medarbejderens fravær eventuelt også kunne sanktioneres ansættelsesretligt i form af opsigelse eller bortvisning. Kontakt PLA, hvis en sådan situation opstår.

PLA anbefaler, at klinikken skriftligt meddeler sine medarbejdere, hvilke retningslinjer der gælder for ferierejser. Dette bør ske før medarbejderen påbegynder en ferie i udlandet. 

 

Sidst opdateret: 15. oktober 2021 

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign