Hvordan forholder klinikken sig i forhold til gravide medarbejdere og personale med kroniske sygdomme?

Hvis medarbejderens læge eller en myndighed har vurderet, at det er forbundet med en sundhedsmæssig risiko for pågældende medarbejder (herunder medarbejderens graviditet) at møde på arbejde, skal denne vurdering følges. Medarbejderen vil i den situation have ret til sædvanlig løn, da fraværet må sidestilles med sygdom. 

SST vil (12. marts 2020) ikke give en generel anbefaling i disse situationer. Pågældende medarbejder skal derfor selv få afklaret, om der er sundhedsmæssig grund til ikke at møde på arbejde, evt. ved henvendelse til medarbejderens egen læge. Den sundhedsmæssige begrundelse skal kunne dokumenteres. En medarbejder kan ikke give sig selv karantæne. Gør hun det, har hun ikke ret til løn og risikerer endvidere at bringe sig selv i en misligholdelsessituation. SST har opdateret vejledningen.

Ansatte, der tilhører en særlig risikogruppe (herunder gravide) i forhold til COVID-19
Sundhedsstyrelsen har udsendt en skrivelse vedrørende arbejdsgivers ansvar i forhold til ansatte i sundhedssektoren (inklusive almen praksis), der tilhører særlige risikogrupper i forhold til COVID-19 – herunder gravide.

Denne skrivelse fra Sundhedsstyrelsen er vedhæftet.

Sidst opdateret: 19. marts 2020

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
Fax: 3544 8405
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henveldelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign