PLA's nye overenskomster

Denne udgave af PLAkaten er delt i 3 hovedafsnit:

  1. Bemærkninger til overenskomst for konsultationssygeplejersker og praksisbioanalytikere i lægepraksis
  2. Bemærkninger til overenskomst for lægesekretærer i lægepraksis
  3. Udkast til varslingsskrivelse til lægesekretærer

Det er med beklagelse, at vi ikke kan vedlægge de trykte overenskomster. På grund af fejltryk og forsinkelse fra trykkerierne kan de først eftersendes medio juni 2003. I mellemtiden kan overenskomstteksterne læses på PLA’s hjemmeside, ligesom en kopi kan rekvireres i PLA’s sekretariat.

Endelig vedlægges:

  • ansættelseskontrakter for månedslønnede og timelønnede konsultationssygeplejersker/ praksisbioanalytikere (bilag 1A og bilag 1B til overenskomst mellem DSR/dbio og PLA),
     
  • overgangsordning med hensyn til lønindplacering for praksisbioanalytikere (bilag 5 til overenskomst mellem DSR/dbio og PLA) med regneeksempel,
     
  • ansættelseskontrakter for månedslønnede og timelønnede lægesekretærer (bilag 2A og bilag 2B til overenskomst mellem HK og PLA), og
     
  • lønoversigt pr. 1. juni 2003 for lægesekretærer (bilag 4 til overenskomst mellem HK og PLA) med eksempler på udregning af løn efter overgangsreglerne.

På PLA’s hjemmeside vil vi løbende vejlede om overenskomstens bestemmelser ligesom ansættelseskontrakter mv. kan downloades.

Sekretariatet kan naturligvis altid kontaktes på telefon 35 44 84 00 eller på pla@dadl.dk ved behov for rådgivning.

 
Overenskomst for konsultationssygeplejersker og praksisbioanalytikere i lægepraksis

Den 1. juni 2003 træder overenskomst for konsultationssygeplejersker og praksisbioanalytikere i lægepraksis i kraft. Alle medlemmer af PLA er i henhold til PLA’s vedtægter forpligtet til at overholde overenskomsten, som er et juridisk bindende dokument, i det omfang praksis beskæftiger personale inden for overenskomstens område.

I forbindelse med overgangen til den nye PLA-overenskomst skal PLA bemærke følgende:

Hvem er omfattet af overenskomsten

Alle medarbejdere i praksis, som er ansat som konsultationssygeplejerske eller som praksisbioanalytiker, er omfattet af overenskomsten. Det er uden betydning, om medarbejderen er organiseret i Dansk Sygeplejeråd (DSR), Danske Bioanalytikere (dbio), i andet fagforbund eller ikke er organiseret.

Har lægepraksis med DSR indgået tiltrædelsesoverenskomst vedrørende Regulativ for sygeplejersker ansat i lægekonsultationer eller overfor dbio har tiltrådt overenskomst for bioanalytikere, vil disse overenskomster pr. 1. juni 2003 automatisk blive afløst af den nye overenskomst mellem PLA og DSR/dbio. Men også lægepraksis, hvor der hidtil ikke har været indgået nogen aftale med DSR eller dbio, er forpligtet til at følge overenskomsten.

Ansættelseskontrakt

Det faktum, at konsultationssygeplejersker og praksisbioanalytikere nu bliver dækket af overenskomsten mellem PLA og DSR/dbio, er en begivenhed, som alle ansatte uanset ansættelsestidspunkt ifølge ansættelsesbevisloven skal have skriftlig meddelelse om senest 1 måned efter ikrafttrædelsen. Orienteringen kan gives i særskilt brev som tillæg til eksisterende ansættelseskontrakt eller indskrives i selve ansættelseskontrakten.

PLA opfordrer alle til at lave nye ansættelseskontrakter til ikrafttræden pr. 1. juni 2003 ved anvendelse af standardkontrakten, bilag 1 (A eller B). Kontrakterne eller tillægget skal senest være udarbejdet og afleveret til medarbejderen den 30. juni 2003.

Vi skal henlede opmærksomheden på, at manglende overholdelse af ansættelsesbevisloven af domstolene typisk takseres til en godtgørelse til medarbejderen på 5.000 kr. eller 10.000 kr.

Ved udlevering af ny ansættelsekontrakt til allerede ansatte

I forbindelse med udarbejdelse af en ny ansættelseskontrakt henledes opmærksomheden på følgende:

Valg af kontrakt
Bilag 1A skal benyttes som ansættelseskontrakt for en månedslønnet konsultationssygeplejerske eller praksisbioanalytiker. Bilag 1B må kun benyttes som ansættelseskontrakt til en medarbejder, som er ansat til mindre end 8 timers ugentlig beskæftigelse eller ved ansættelse i højst 1 måned. Medarbejderen benævnes under disse vilkår som timelønnet.

Nuværende ansættelsesvilkår
Ingen nuværende højere lønninger eller andre goder, herunder også pension, må forringes som følge af overenskomstindgåelsen.

Ansættelsens start
Under punkt 4 anføres den oprindelige dato for ansættelsens start.

Arbejdstiden
Under punkt 5 anføres den aftalte arbejdstid. Ønske om ændring af den hidtil aftalte arbejdstid skal normalt varsles med medarbejderens individuelle opsigelsesvarsel.

Prøvetid
Prøvetid kan ikke aftales for en allerede ansat medarbejder.

Sygdom og 120-dages reglen
Langvarig sygdom hos en medarbejder kan være en saglig opsigelsesgrund med almindeligt opsigelsesvarsel. Vi anbefaler dog altid, at du kontakter PLA ved overvejelser herom.

Ifølge funktionærloven er det muligt skriftligt at aftale, at sygdom i 120 dage inden for 12 på hinanden følgende måneder kan begrunde opsigelse med forkortet varsel på 1 måned. Denne regel kaldes 120-dages reglen.

Hvis 120-dages reglen allerede skriftligt er aftalt med medarbejderen, afkrydses i rubrikken under punkt 6. Er reglen ikke et aftalt vilkår i nuværende kontrakt, og ønsker du, at den skal være gældende, anbefaler PLA, at du indgår frivillig aftale med medarbejderen om, at reglen træder i kraft efter varslingsperiodens udløb (= individuelt opsigelsesvarsel).

Løn
Lønnen pr. 1. juni 2003 anføres under punkt 7.

Ifølge overenskomsten dækker medarbejderens løn op til 9 timers arbejde pr. uge i tidsrummet mellem kl. 16.00 og 20.00.

Merarbejde op til 37 timer for deltidsansatte udbetales eller afspadseres i forholdet 1:1.

Løn til allerede ansatte pr. 31. maj 2003
Konsultationssygeplejersker og praksisbioanalytikere, der er ansat pr. 31. maj 2003, aflønnes fra og med 1. juni 2003 med henholdsvis 25.895,82 kr. og 25.625,59 kr. pr. måned, uanset hvor lang anciennitet pågældende har – herunder i praksis. Det betyder, at en helt nyuddannet sygeplejerske, der blev ansat i praksis som konsultationssygeplejerske den 1. februar 2003, automatisk overgår til en månedsløn på 25.895,82 kr. fra 1. juni 2003.

Særlig overgangsordning for praksisbioanalytikere
I bilag 5, som vedlægges og som er optrykt i selve overenskomsten, findes overgangsordningen for aflønning af praksisbioanalytikere beskrevet i henholdsvis kategori A og kategori B med dertil hørende eksempler. Praksisbioanalytikerens samlede løn (inkl. eget pensionsbidrag) opgøres pr. 31. maj 2003 umiddelbart op til overenskomstens ikrafttrædelse.

Hvis lønnen er højere end 24.543,80 kr. (kategori A), udgør differencen et tillæg, som pr. 1. juni 2003 skal reguleres med 3%. Herefter skal der i forhold til tillægget tages højde for eget pensionsbidrag , jf. beregningseksemplet.

I kategori B (overenskomstens bilag 5), hvor praksisbioanalytikerens samlede løn pr. 31. maj 2003 er mindre end 24.543,80 kr., beregnes stigningen, som den nye overenskomst medfører. Hvis denne stigning er på mere end 5%, fordeles stigningen over 2 år, således at halvdelen udløses pr. 1. juni 2003 og den resterende del pr. 1. juni 2004.

Særligt om tillæg
Hvis en konsultationssygeplejerske eller en praksisbioanalytiker pr. 31. maj 2003, umiddelbart op til overenskomstens ikrafttrædelse, har oppebåret løntillæg, reguleres tillægget pr. 1. juni 2003 med 3% og yderligere med 2,5% pr. 1. juni 2004. Dette gælder dog ikke for praksisbioanalytikere omfattet af kategori B, hvor der er modregningsadgang.

Ved aftale om betaling af fremtidige tillæg er det vigtigt samtidig at aftale, om tillægget løbende reguleres eller ej. Hvis det ikke skal reguleres automatisk, kan det f.eks. formuleres som følger: ”Fra 1. juni 2003 udbetales et personligt tillæg på 500,00 kr. pr. måned. Tillægget reguleres ikke.”

Alle løntillæg er pensionsgivende.

Løn til nyansatte medarbejdere
Ved nyansættelse af en konsultationssygeplejerske eller en praksisbioanalytiker fra 1. juni 2003 og fremefter aflønnes vedkommende med henholdsvis 22.967,00 kr. eller 22.727,34 kr., med mindre vedkommende har minimum 4 års erfaring efter færdiggjort uddannelse, hvoraf minimum 2 år skal være erfaring fra praksis. Hvis dette anciennitetskrav er opfyldt, aflønnes medarbejderen med førnævnte højere satser, henholdsvis 25.895,82 kr. og 25.625,59 kr. Denne nye ”indslusningsløn” betyder, at ansættelse f.eks. den 1. juni 2003 af en konsultationssygeplejerske, der har været ansat 10 år i hospitalsvæsenet efter færdiggjort uddannelse, som udgangspunkt starter med en løn på 22.967,00 kr., og først efter 2 år i praksis rykker vedkommende op på den høje sats.

Ved nyansættelser er det således vigtigt at få afklaret de nøjagtige anciennitetsdata – særligt vedrørende praksiserfaring. Ifølge overenskomsten vil nyansatte, der i hidtidig beskæftigelse har oppebåret minimum løntrin 31, dog ikke kunne gå ned i løn, men bevarer som minimum det hidtidige lønniveau.

De nævnte lønninger gælder for 37 timers ansættelse pr. uge. For deltidsansatte sker der forholdsmæssig reduktion. Lønnen indeholder endvidere medarbejderens eget pensionsbidrag men ikke arbejdsgiverbidraget.

Fri tjenestedragt
Medarbejderen har krav på fri tjenestedragt eller en kontant skattepligtig erstatning på 250 kr. pr. måned, som gælder for alle månedslønnede uanset timetal. For timelønnede udgør tillægget 1,56 kr. pr. time. Tillægget er ikke pensionsgivende, men det indgår i beregningsgrundlaget for ferietillæg og feriepenge.

Pension
Alle månedslønnede konsultationssygeplejersker og praksisbioanalytikere skal fra 1. juni 2003 have oprettet en pensionsordning i PKA. Dette gælder også, selv om der i forvejen er oprettet en pensionsordning i andet pensionsselskab. PKA er fra 1. juni 2003 eneste relevante pensions(administrations)selskab ifølge den indgåede overenskomst.

For konsultationssygeplejersker udgør arbejdsgiverbidraget pr. 1. juni 2003 10,33% af bruttolønnen og egetbidraget 5,17% af bruttolønnen.

For praksisbioanalytikere udgør arbejdsgiverbidraget pr. 1. juni 2003 8,33% af bruttolønnen, mens egetbidraget udgør 4,17% af bruttolønnen. I forhold til mange praksisbioanalytikeres hidtidige pensionsvilkår, som har fulgt den amtskommunale overenskomst, hvor bidragene svarer til sammenlagt 13% (”nettoficeret”), og som blev beregnet på baggrund af en særlig pensionsgivende løndel, er der med den nye overenskomst gjort op med dette princip, idet pensionen nu er ”bruttoficeret”. Det er en teknisk omlægning uden betydning for pensionens størrelse.

Har der tidligere været aftalt højere (nettoficerede) bidragsprocenter, skal disse videreføres i bruttoficeret form. PLA kan kontaktes, ved behov for omregning.

Til timelønnede medarbejdere udbetales arbejdsgiverbidraget kontant sammen med bruttolønnen.

Har medarbejderen ikke oprettet pensionsordning, men i stedet fået arbejdsgiverbidraget udbetalt kontant med månedslønnen, skal der senest 1. marts 2004 oprettes en pensionsordning som beskrevet ovenfor. Ændringen kan iværksættes straks efter aftale med medarbejderen, eller skal varsles med medarbejderens individuelle opsigelsesvarsel til ikrafttræden senest 1. marts 2004.

Hvis der for en ansat praksisbioanalytiker ikke er taget højde for pensionsbidrag ved lønfastsættelsen, indfases pensionsordningen pr. 1. juni 2003 med 4,17% som arbejdsgiverbidrag og 2,09% som medarbejderbidrag. Fra 1. juni 2004 betales de fulde bidrag.

Andre væsentlige vilkår for ansættelsen (pkt. 11)
Alle særlige personlige vilkår af betydning for ansættelsen skal anføres under pkt. 11. Det kan f.eks. være vilkår om ekstraordinær frihed, hjemmearbejde m.v.

PLA kan anbefale, at der under punktet anføres: ”Der kan udover den aftalte arbejdstid forekomme mer- og overarbejde, jf. overenskomstens bestemmelser herom.”

Endvidere kan f.eks. anføres beklædningstillægget på kr. 250 for månedslønnede.

 
Overenskomst for lægesekretærer i lægepraksis

Den 1. juni 2003 træder overenskomst for lægesekretærer i lægepraksis i kraft. Alle medlemmer af PLA er i henhold til PLA’s vedtægter forpligtet til at overholde overenskomsten, som er et juridisk bindende dokument, i det omfang praksis beskæftiger personale inden for overenskomstens område.

Som vejledning i forbindelse med overgangen til den nye PLA-overenskomst skal PLA bemærke følgende:

Hvem er omfattet af overenskomsten

Alle medarbejdere i praksis, som er ansat som lægesekretærer, er omfattet af overenskomsten. Det er uden betydning, om medarbejderen er organiseret i HK, i SadL, i andet fagforbund eller ikke er organiseret. Medarbejderens uddannelsesmæssige baggrund er også uden betydning – det afgørende er blot, om medarbejderen er ansat til at udføre lægesekretærarbejde.

Er du i tvivl om det overenskomstmæssige tilhørsforhold, anbefaler vi, at du kontakter PLA.

Lægesekretærer, som hidtil har været ansat i henhold til Standardoverenskomsten mellem P.L.O. og HK, overgår automatisk til den nye overenskomst mellem PLA og HK/Service.

Lægesekretærer, som ifølge den individuelle ansættelsesaftale er ansat i henhold til overenskomsten mellem HK og Amtsrådsforeningen (f.eks. SadL-organiserede sekretærer), overgår også automatisk til den nye overenskomst mellem PLA og HK/Service. Ingen nuværende højere lønninger eller andre goder må dog forringes som følge af overenskomstindgåelsen. Dette betyder, at sådanne bedre vilkår, som f.eks. højere pension, barselsbestemmelser og fravær af familiemæssige årsager som udgangspunkt fortsætter og skal indskrives i ansættelseskontrakten, jf. nedenfor. Vilkårene kan dog varsles bort med lægesekretærens opsigelsesvarsel.

I relation til de få lægesekretærer, der måtte være ansat i henhold til andre overenskomster (f.eks. med FOA eller Farmakonomforeningen) kan vi oplyse, at PLA har kontaktet de respektive organisationer. Kontakt venligst PLA, hvis din lægesekretær er ansat på sådanne vilkår.

Ansættelseskontrakt

Det faktum, at lægesekretærerne nu bliver dækket af overenskomsten mellem PLA og HK/ Service, er en begivenhed, som alle ansatte uanset ansættelsestidspunkt ifølge ansættelsesbevisloven skal have skriftlig meddelelse om senest 1 måned efter ikrafttrædelsen. Orienteringen kan gives i særskilt brev som tillæg til eksisterende ansættelseskontrakt eller indskrives i selve ansættelseskontrakten.

PLA opfordrer alle til at lave nye ansættelseskontrakter til ikrafttræden pr. 1. juni 2003 ved anvendelse af standardkontrakten, bilag 2 (A eller B). Kontrakterne eller tillægget skal senest være udarbejdet og afleveret til medarbejderen den 30. juni 2003.

Vi skal henlede opmærksomheden på, at manglende overholdelse af ansættelsesbevisloven af domstolene typisk takseres til en godtgørelse til medarbejderen på 5.000 kr. eller 10.000 kr.

Ved udlevering af ny ansættelseskontrakt til allerede ansatte

I forbindelse med udarbejdelse af en ny ansættelseskontrakt henledes opmærksomheden på følgende:

Valg af kontrakt
Bilag 2A skal benyttes som ansættelseskontrakt for en månedslønnet lægesekretær. Bilag 2B må kun benyttes som ansættelseskontrakt til en medarbejder, som er ansat til mindre end 8 timers ugentlig beskæftigelse eller ved ansættelse i højst 1 måned. Medarbejderen benævnes under disse vilkår som timelønnet.

Nuværende ansættelsesvilkår
Ingen nuværende højere lønninger eller andre goder, herunder også pension, må forringes som følge af overenskomstindgåelsen.

Ansættelsens start
Under punkt 4 anføres den oprindelige dato for ansættelsens start.

Arbejdstiden
Under punkt 5 anføres den aftalte arbejdstid. Er der tale om en deltidsansættelse, henledes opmærksomheden på, at pålagt merarbejde, dvs. arbejde udover aftalt arbejdstid og indtil 37 timer i gennemsnit over 2 uger, skal honoreres med timelønnen + 25%.

Ønske om ændring af den hidtil aftalte arbejdstid skal normalt varsles med medarbejderens individuelle opsigelsesvarsel.

Prøvetid
Prøvetid kan ikke aftales for en allerede ansat lægesekretær.

Sygdom og 120-dages reglen
Langvarig sygdom hos en medarbejder kan være en saglig opsigelsesgrund med almindeligt opsigelsesvarsel. Vi anbefaler dog altid, at du kontakter PLA ved overvejelser herom.

Ifølge funktionærloven er det muligt skriftligt at aftale, at sygdom i 120 dage indenfor 12 på hinanden følgende måneder kan begrunde opsigelse med forkortet varsel på 1 måned. Denne regel kaldes 120-dages reglen.

Hvis 120-dages reglen allerede skriftligt er aftalt med medarbejderen og den ønskes videreført, afkrydses i rubrikken under punkt 6. Er reglen ikke et aftalt vilkår i nuværende kontrakt, og ønsker du, at den skal være gældende, anbefaler PLA at du indgår frivillig aftale med lægesekretæren om at reglen træder i kraft efter varslingsperiodens udløb (= individuelt opsigelsesvarsel).

Løn
Lønnen pr. 1. juni 2003 anføres under punkt 7. Med hensyn til lønindplaceringen henvises til bilag 4 samt løntabel pr. 1. april 2003 i henhold til Standardoverenskomsten mellem P.L.O. og HK, der anvendes i forbindelse med omlægningen af løn til allerede ansatte pr. 31. maj 2003.

Overstiger lægesekretærens aktuelle løn pr. 31. maj 2003 det anciennitetsbaserede løntrin i henhold til Standardoverenskomsten mellem P.L.O. og HK, bibeholdes de overskydende løndele pr. 1. juni 2003 som personlige tillæg uden modregningsadgang. Tillæg reguleres ikke, med mindre andet aftales.

Ifølge overenskomsten dækker lægesekretærens løn op til 4 timers arbejde pr. uge i tidsrummet mellem kl. 16.00-20.00.

Opmærksomheden henledes endvidere på, at lægesekretæren ifølge overenskomsten ydes fri tjenestedragt eller en kontant skattepligtig erstatning herfor på 250 kr. pr. måned. Dette gælder for alle månedslønnede uanset timetal. En timelønnet medarbejder ydes et tillæg til timelønnen på 1,56 kr. pr. time.

Tillægget kan for såvel månedslønnede som timelønnede anføres under kontraktens pkt. 7 og er ikke pensionsgivende, men det indgår i beregningsgrundlaget for ferietillæg og feriepenge.

Pension
Alle månedslønnede lægesekretærer over 18 år skal fra 1. juni 2003 have oprettet en pensionsordning i Pensionskassen for Lægesekretærer, PKA. Undtaget herfra er elever og lægesekretærer, der senest 1. juni 2003 har oprettet anden pensionsordning (herunder anden firmapensionsordning, kapitalpension eller lignende) såfremt pensionsbidraget svarer til det til enhver tid overenskomstaftalte. Det er en forudsætning, at arbejdsgiveren administrerer lægesekretærens pensionsordning ved indbetaling direkte til det pågældende pensionsselskab/institut. Endelig er lægesekretærer, der fra perioden 1. april 1997 – 1. januar 1999 kan dokumentere, at de har fået dispensation fra kravet om oprettelse af pensionsordning, undtaget pensionsoprettelsen.

Til timelønnede lægesekretærer og lægesekretærer, som er undtaget fra pensionsoprettelsen, udbetales arbejdsgiverbidraget kontant sammen med bruttolønnen.

For alle andre oprettes der en pensionsordning med et arbejdsgiverbidrag pr. 1. juni 2003 på 6,2% af bruttolønnen. Lægesekretærens egetbidrag er 4,08% af bruttolønnen. Pensionsbidragene er i forhold til den hidtil gældende Standardoverenskomst mellem HK og P.L.O. blevet bruttoficeret, dvs. at bidragene beregnes af bruttolønnen og ikke længere med 10,78% af en pensionsgivende månedsløn. Det er en teknisk omlægning uden betydning for pensionens størrelse.

Har der tidligere været aftalt højere (nettoficerede) bidragsprocenter, skal disse videreføres i bruttoficeret form. PLA kan kontaktes ved behov for omregning.

Lægesekretærer, som ikke hidtil har haft en pensionsordning men som i stedet har fået arbejdsgiverbidraget udbetalt kontant med månedslønnen, skal senest den 1. marts 2004 have oprettet pensionsordning. PLA anbefaler, at man indgår frivillig aftale med sekretæren om at pensionsordning nu oprettes. Dvs. at den udbetalte månedsløn reduceres med 10,28%, som i stedet indbetales til pension. Kan sådan aftale ikke indgås, skal omlægningen varsles med det individuelle opsigelsesvarsel. Varslingsskrivelsen er et eksempel herpå.

For lægesekretærer som hidtil blot har fået udbetalt en løn uden hensyntagen til pensionsordning, indfases pensionsordningen som følger:

Med virkning fra 1. juni 2003 indbetaler arbejdsgiveren 4% og lægesekretæren 2% af bruttomånedslønnen.

Med virkning fra 1. juni 2004 indbetaler arbejdsgiveren 7,52% og lægesekretæren 3,76% af bruttomånedslønnen. Først på dette tidspunkt vil lægesekretæren have en fuld pensionsordning i overensstemmelse med overenskomsten.

Andre væsentlige vilkår for ansættelsen
Alle særlige personlige vilkår af betydning for ansættelsen skal anføres under pkt. 12. Det kan f.eks. være vilkår om ekstraordinær frihed, undtagelse af pligt til mer/overarbejde, hjemmearbejde osv.

Ansættelseskontrakt for nyansatte pr. 1. juni 2003 og senere

For alle nyansatte efter 1. juni 2003 skal bilag 2 (A eller B) anvendes.

 
Udkast til varslingsskrivelse
Pensionsoprettelse

Kære nn

Den nye overenskomst for lægesekretærer i lægepraksis er som bekendt trådt i kraft den 1. juni 2003. I denne forbindelse skal der oprettes en pensionsordning for dig.

Da du hidtil har fået min (dvs. arbejdsgiverens) andel af pensionsbidraget udbetalt kontant sammen med månedslønnen betyder pensionsoprettelsen, at den faktisk udbetalte månedsløn reduceres i og med at såvel arbejdsgiverens pensionsbidrag som dit eget pensionsbidrag fremover vil blive indsat på din pensionsordning.

I henhold til overenskomstens § 4, stk. 5 varsles denne ændring i dine ansættelsesvilkår med et varsel svarende til længden på dit opsigelsesvarsel *). Ændringen vil derfor træde i kraft pr. 1/… 200…. Indtil da vil pensionsbidraget blive udbetalt kontant som hidtil.


Den ... /... 2003


Arbejdsgiverunderskrift

*) Skrivelsen skal være medarbejderen i hænde inden udgangen af den måned, hvor den skal have virkning fra. Opsigelsesvarslet er:

1 måned, hvis opsigelse afgives inden udløbet af 5 måneder
3 måneder, hvis opsigelse afgives inden udløbet af 2 år og 9 måneder
4 måneder, hvis opsigelse afgives inden udløbet af 5 år og 8 måneder
5 måneder, hvis opsigelse afgives inden udløbet af 8 år og 7 måneder
6 måneder, hvis opsigelse afgives herefter

Praktiserende Lægers
Arbejdsgiverforening

Kristianiagade 12
2100 København Ø
Tlf.: 3544 8400
E-mail: pla@dadl.dk


Åben for henvendelser

Mandag til torsdag: kl. 09:00 - 16:00
Fredag: kl. 09:00 - 15-00

Nyhedsbrev

Tilmeld dig PLA's nyhedsmail, så du automatisk får besked, når der er nyt fra PLA.

Dudal Webdesign